6. Ndihma e Parë

Qëllimi është të përmirësohet gatishmëria e personelit të përfshirë në operacionet e shpëtimit dhe të koordinohen aktivitetet në mënyrë që të përmirësohet performanca e tyre e shpëtimit.

Pjesëmarrësit do të mësojnë t’u japin ndihmën e parë viktimave të aksidentit, të përdorin teknikat dhe mënyrat e largimit të të lënduarve nga automjeti me kujdes dhe pa lëndime.

Ndihma e parë urgjente përfshin: njohjen e urgjencës, sigurimin themelor të jetës, frymëmarrjen/menaxhimin e rrugëve të frymëmarrjes, ndalimin e gjakderdhjeve të mëdha, pozicionin anësor pa ndjenja dhe ringjalljen bazë (PPE-D).

Klikoni imazhin e mëposhtëm për të hapur materialin e studimit për ndihmën e shpejtë:

Leave a Reply

Scroll to Top